Julegave ideer: Forslag til de bedste julegaver 2023

Her er årets julegave ideer! "Julen varer længe, koster mange pengeeeee". Der er nok mange, som synger lidt ekstra højt på Højt fra træets grønne top's sidste strofe, for det er ingen hemmelighed, at julegaver ideer kan tage en bid af vores allesammens overskud og pengepung.

Hvad der skulle være hjerternes fest, kan nogle gange blive det ivrige overforbrugs festival, når først folks julegaveønsker bliver lige lovlig fantasifulde.

Flere får julegave ideer som handler om oplevelser eller hjemmestrikkede sokker, men nyt-nyt-nyt kulturen er stadig meget til stede under juletræet. Hvorfor ikke gøre op med det og give en gave uden et alvorligt efterslæb for planeten? 

Når du vælger at købe en iPad brugt eller at købe en brugt Macbook Air, så får du flere penge at købe gaver for, og du hjælper den grønne omstilling rigtig meget.

Faktisk kan man skære op til 80 % af CO2-udledningerne fra, når man køber en computer brugt.

 

Grønne julegave ideer #1: Brugt MacBook Air

Overvej din klimabevidste søsters ansigtsudtryk, når hun åbner sin julegave og finder en lækker, smuk og brugt Macbook Air under gavepapiret.

MacBook Air julegaver:

  • Brugt Macbook Air med 128 GB og 13 tommer skærm fra 2017 i god stand: ca. 4.500 DKK
  • Brugt Macbook Air med 256 GB og 13,3 tommer skærm fra 2018 i middel stand: ca. 6.000 DKK
  • Brugt Macbook Air med 256 GB og 13 tommer skærm fra 2014 i middel stand: ca. 2.500 DKK

En brugt MacBook Air er en god gave til de unge, for den vejer ikke særligt meget, og så er den nem at have med på farten.

Det kan være at hendes julegave ideer ikke lige var genbrugte gaver, og at hun derfor begynder at spørge ind til, hvor god en kvalitet den genbrugte computer er. Hvis det sker, så husk at:

  • Køb kun istandsatte brugte computere, også kaldet refubished.
  • Sørg for der er garanti på den Macbook du køber.
  • Evt. sørg for der er returret, hvis gaven alligevel ikke lige var sagen.
 

Grønne julegave ideer #2: At købe en Ipad brugt

Det er mange børns julegaveønsker at få en iPad. Hvis du vil være den seje tante/onkel/andet, der giver dem en iPad brugt, så kommer du til at score alvorligt gode point på de her julegave ideer. Men tjek måske lige med forældrene inden, om det er en del af deres opdragelse at give de små poder små skærme. 

iPad julegaven:

  • iPad brugt 6. generation med 32 GB i en stand som ny ca 2000 kroner
  • iPad Pro brugt 12.9 med 256 GB i mindre god stand til ca 3300 kroner
  • iPad 3 brugt med 16 GB i god stand til ca 600 kroner 

En bonus ved at købe en Ipad brugt er, at du ikke bliver så bange for om de små hænder taber iPadden en gang i mellem. Måske der kommer lidt sand på den fine skærm, men de genbrugte og elektroniske julegaveønsker kommer ikke til at ruinere din pengepung. Så du kan bare sænke skuldrene, når din lille niece gerne vil hoppe rundt i sofaen i ren ekstaste over sin nye iPad. Hun kan heller ikke se den store forskel på en brugt Ipad eller en ny.

 Julegave ideer

Garanti, retur og refurbished

Lige som med brugt MacBook Air, så er en brugt iPad også blevet sat i stand hos os. Hvis du køber hos Itoom er du dækket af en måneds returret og en etårig garanti, så du trygt kan handle hos os.

Alt vores elektronik er blevet sat i stand af vores teknikere, så de er ikke bare genbrugt, men istandsat. Derfor er al vores elektronik i deres bedste kvalitet, og de er alle sammen klar til leve videre mange år endnu.

Hvis din bankkonto allerede bævrer ved udsigten til julens strabadser, så prøv at se dig om efter en mere klimavenlig mulighed for årets julegaveønsker. Dine klimavenlige julegave ideer behøves ikke at være en hjemmelavede tegninger eller invitation til vegetar-middag i din 2-værelses.

Den fine elektronik kan også være grøn, hvis bare den er brugt.