Hvor køber man en god brugt telefon?

Overvejer du at købe en brugt telefon? En søgning på Google giver utallige annoncer og forhandlere, der lover kæmpe rabatter på brugte mobiltelefoner. Samtidig hiver din ven dig i ærmet og siger, at han gerne vil sælge dig en brugt iPhone 11 til billige penge.

Men hvorhenne er det egentlig bedst at købe en brugt telefon?

På nettet, hos din ven eller i Den Blå Avis?

Vi er eksperter indenfor lige netop dette område! Læs guiden her og bliv klogere på, hvor du bedst køber en brugt telefon.

Er en brugt telefon overhoved noget for mig?

Køber du brugte mobiltelefoner er du on trend, for det er blevet populært at købe brugt. En rapport fra Radius og Den Blå Avis viser at:

 • 88 % af unge mellem 18 og 30 år købte brugt i 2020, hvilket er en stigning på 37 % fra 2018.
 • I 2020 var det de unge, som var den største gruppe af dem, der køber brugt.
 • Det bliver mere og mere populært at købe brugt for at beskytte miljøet.

Men selvom de unge danskere er blevet vilde med at finde deres næste outfit i den lokale Røde Kors, så er der stadig mange, der ikke har fået øjnene op for, hvor meget en brugt iPhone 11 kan gøre for både pengepungen og for klimaet. 

brugt iphone 11

 

Hvordan finder jeg bedst og billigst en brugt iPhone 11?

Vil du købe brugte mobiltelefoner hos en officiel forhandler, så kan de tit købes refurbished, altså istandsat. Det betyder, at der har siddet en tekniker og kigget på hver enkelt brugt telefon og opgraderet dem. På den måde er deres levetid forlænget, og du får en garanti på et eller to år med i købet.

Vil du købe den privat, enten gennem en ven, Den Blå Avis eller Facebook Marketplace, så kan du spare penge. Du er til gengæld ikke dækket af købeloven, så hvis en brugt iPhone 11 går i stykker lige efter, at du har købt den, er det bare bad luck. Garantien på telefonen kan dække, men den gælder fra hvornår den tidligere ejer købte telefonen. Det er lidt tættere på at tage en tur i en tombola, end hvis du går til en officiel forhandler, hvor købelov, garantier og returret for dit køb af en brugt telefon gælder.

Prisforskellen på privat og officiel forhandler for en brugt iPhone 11 varierer, men kan være:

På den blå avis:

 • En iPhone 11 med 64 GB i stand som ny: ca 2500 kroner
 • En iPhone 11 med 128 GB i stand som ny: 3700 kroner

Istandsat telfon hos en officiel forhandler:

 • En iPhone 11 med 64 GB i stand som ny: 3200 kroner
 • En iPhone 11 med 128 GB i stand som ny: 3600 - 4200 kroner.

brugte mobiltelfoner

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg kigger på brugte mobiltelefoner? 

Det er en god ide at lægge mærke til batterikapaciteten, særligt hvis du køber gennem en ven eller hos en privat forhandler. Det gør du ved at:

 • Gå til indstillinger
 • Klik på Batteri
 • Klik på Batteritilstand og opladning.
 • Check batterikapaciteten! er den under 80% er den dårlig.

Hvis du køber hos en officiel forhandler, kan du nogle steder købe et helt nyt batteri for cirka 200 kroner.  Når telefonerne er refurbished, er batteriet dog blevet tjekket, og det vil derfor altid ligge i den gode ende af sin kapacitet. Derfor behøver man ikke at være så stresset over batteri, hvis man køber en brugt telefon, der er blevet refurbished.

TIP!

Det er altid en god ide at tage et billede af kvitteringen og gemme den, uanset hvorhenne du køber dine brugte mobiltelefoner. Det er særligt, når det kommer til at indløse din garanti, hvis telefonen går i stykker.

 

Så hvor køber du en brugt telefon?

Vi anbefaler helt klart at købe brugte mobiltelefoner hos en officiel forhandler. Her er du altid sikker på, at der er nogen der har istandsat den, og hvis uheldet er ude og den ikke virker kan du bruge din garanti. 

Hvis du er mere vovet og gerne vil spare yderligere penge på en brugt telefon, kan du købe den af en privatperson. Dette har dog langt større risiko med sig.