Bedste tips til at købe en brugt Lenovo

Hvis du er bekymret for at købe brugt elektronik eller en brugt Lenovo, så prøv at læs med her. Vi er eksperter inden for feltet og vi har lavet denne guide til dig, som er blevet nysgerrig på at købe din næste Lenovo ThinkPad brugt.

Vi kommer til at fortælle dig, hvorfor du kan skyde bekymringer om batteri, Lenovo reparation og levetid til hjørne ved at komme ind på:

  • Tip 1: Køb ISTANDSAT ikke bare brugt Lenovo
  • Tip 2: Husk kvitteringen!
  • Tip 3: Tjek batteriet

 

Tip 1:  Køb en brugt Lenovo hos en forhandler 

Hvis du er bekymret for, at du skal sende en brugt Lenovo til reparation hele tiden, så er det godt tip ikke bare at købe brugt elektronik. Du kan købe en elektronik refurbished hos en forhandler, hvor teknikere har forlænget dens levetid ved at istandsætte den, og med en et-årig garanti behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt den går i stykker. Så har du i hvert fald et års ro uden stress over en eventuel Lenovo reparation i baghovedet.

Refurbished betyder, at hver enkelt computer er blevet åbnet, tjekket og opgraderet af teknikere.

Den er blevet sat i stand, sådan at den kan leve længere, selvom du får den til en billigere pris end en ny computer.

Og hvis du er bange for, at der pludselig en dag dukker billeder op fra en tidligere ejers ferie til Dubai i 2011, så frygt ej. Al data på computeren slettes i refurbishment-processen.

 lenovo reparation

 

Tip 2: Husk kvittering! Du kan undgå at betale for en Lenovo reparation

Garantier er kedelige, men nødvendige at tænke på. Du kan spare mange penge, hvis du er obs på det, der står med småt. Køber du hos en officiel forhandler, vil garantien gælde fra det tidspunkt, du køber computeren, og de gælder tit 1-2 år. 

Det er anderledes hvis du køber en brugt Lenovo hos en privat forhandler, altså din ven eller en på Den Blå Avis. 

Hos private forhandlere gælder garantien fra, hvornår den tidligere ejer købte den, så husk deres kvittering!

Vær også obs på, at købeloven ikke gælder heller hos private forhandlere. Så du kan risikere at skulle have en Lenovo reparation eller to, hvis du køber brugt uden garanti eller istandsættelse. Du har heller ikke 14-dages returret, som hvis du vælger at købe en Lenovo ThinkPad brugt hos en officiel online forhandler.

  

Tip 3: Check batteriet, når du køber din Lenovo ThinkPad brugt

Der er intet mere irriterende at sætte sig godt i rette i sengen, have en computer klar på skødet til en god film, tænde den, og så se lyset hurtigt forlade den lille skærm igen. Batteriet er dødt.

Så skal du ud af din varme puppe af en dyne, for at gå ud på det kolde trægulv i dine bare tæer. Her vandrer du rundt efter din oplader i nattøj, mens dynen bliver koldere og koldere. Hvis batteriet er helt skidt og ens computer hele tiden skal være i opladning, ja, så mister den bærbare computer helt sit formål med at være bærbar.

Situation kan dog undgås. Uanset om du køber hos en ven eller en officiel forhandler, så er det er en rigtig god ide at tjekke dens batteritid.

Hvis du køber refurbished vil der tit være taget højde for batterikapaciteten, så du behøver ikke at bekymre dig så meget her. Men køber du privat, så kan du hurtigt tjekke om batteriet kan holde på computeren.

Check batteriet:

- Gå ind på Settings/indstillinger

- På enkelte modeller skal du trykke Energy Manager eller Power Manager

- Her kan du se batteriets levetid og dets kapacitet. Det skal helst være over 80 %, for at det er godt.

Lenovo har fokuseret på batteri i deres seneste serier. Det betyder, at de har produceret nogle computere, som kan holde i lang tid, og i følge Lenovo selv, så kan en ny Lenovo Thinkpad i gennemsnit holde batteri i 15 timer. Hvis du gerne vil have den lange batteritid og samtidig spare lidt, kan det være smart at købe en Lenovo ThinkPad brugt.

 lenovo thinkpad brugt

 

Tipsene opsummeret:

Tipsene til at købe en Lenovo brugt kan kort og godt opsummeres sådan her:

Tip 1:  Køb refurbished frem for bare brugt
Istandsat elektronik frem for bare brugt, er lavet til at holde længere. Så der er god udsigt til at spare en Lenovo reparation eller to her.

Tip 2: Kvittering, kvittering, kvittering
Så kedeligt, men så nødvendigt. Har du købt hos en officiel forhandler er det to års reparationer eller refundering, der er tale om. Har du købt hos en privat, gælder det fra hvornår den tidligere ejer købte den.

Tip 3: Hvad med det der batteri?
En bærbar skal kunne holde batteri. Uanset hvorhenne du køber din næste Lenovo ThinkPad brugt, så er det en rigtig god ide at tjekke, hvor længe dens batteri kan holde.

 

Uanset om du dog vælger at købe hos din ven eller gennem en officiel forhandler, så gør du klimaet en stor tjeneste ved at købe brugt, så tak for dig!