Derfor skal du købe en brugt iPhone

Får du en lille bekymringsrynke, når du tænker på at købe en brugt iPhone?

Tænker du, at en brugt telefon ikke kan det samme som en ny?

Men din egen telefon kan ikke længere holde sammen på skærmen eller åbne en app uden at tænke i et kvarter?  

Og du har ikke sparegrisen fuld til at spendere 9000 kroner på en spritny iPhone 14 importeret direkte fra Silicon Valley?

Læs med her om hvorfor du skal overveje at købe en brugt iPhone, og giv dine fordomme om at købe en brugt telefon et reality check.

Brugt telefon

En brugt iPhone holder længe hvis du køber den rigtige

Den mest udbredte bekymring om at købe en brugt iPhone er kvaliteten. Kan den nu holde i lige så lang tid som en ny? Her er det vigtigt at du sørger for at købe en istandsat brugt iPhone og ikke bare en brugt.

Check derfor om der står at telefonen er refurbished. Dette betyder at en brugt telefon har gennemgået en istandsættelse, hvor al data er slettet, seneste software er installeret og funktionerne har fået en genopfriskning. 

Det er en god idé at købe en brugt iPhone med garanti, så du er sikret at hvis der er noget galt, kan du få en ny.

Hvis du køber hos Itoom er du dækket af en måneds returret og en etårig garanti.

Prisen på fx en brugt iPhone 11 er for lækker

En brugt iPhone 11 kan selvfølgelig ikke præcis det samme som en ny iPhone 14 kan, men der er stadig mere, der samler de to telefoner, end skiller dem ad. Derfor skal man også overveje, om det virkelig er pengene værd, når en ny mystisk telefon med et spændende navn dukker på i din lokale HuMac. Er de nye funktioner virkelig de ekstra pengesedler værd?

Regnestykket er simpelt:

  • 9000 kr i Elgiganten kan du få helt ny iPhone 14 med 256 GB
  • 5000 kr ca. kan du få en brugt iPhone 11 med 256 GB og i kvalitet som ny
  • 2600 kr ca. kan du få en brugt iPhone 11 kun 64 GB i en brugbar kvalitet

Så hvis du køber en brugt telefon, så kan du slippe af sted med kun at give en tredjedel af, hvad du skal give for en ny. iPhone 11 blev lanceret i 2019, og dens skærm er desuden på samme størrelse som den seneste iPhone 14.

brugt iphone 11

 

Klimaet elsker en brugt telefon

Vores overforbrug er b.la. årsager til

  • En bunke af elektronisk affald, der i 2019 vejede mere end 350 krydstogsskibe - tilsammen!
  • Ekstremt vejr og flere skovbrande
  • Triste isbjørne, der kan se deres hjemlige isbjerge hastigt smelte under deres store, hvide poter.

Man kan hurtigt blive deprimeret, hvis man dykker for meget ned i klimaets tilstand. Der er heldigvis rigtigt mange mennesker, der hver dag arbejder på at gøre en grøn forskel. Vi gør det samme her i Itoom, og du kan som forbruger rykke meget gennem små skridt.

80 % af CO2-udledningerne til iPhones sker, når de produceres. De kræver sjældne metaller, og deres dele bliver lavet fra alle steder af verdenen, der skal samles på en fabrik et helt nyt sted i verden. Når du køber en brugt iPhone, har du derfor sparet hele produktionen, hvilket gør at dit køb kan blive op til 80 % mere klimavenligt.

Samtidig undgår du at bidrage til den kæmpe elektronik-skraldebunke, hvis du køber en brugt iPhone og sorterer din gamle telefon korrekt. Hvis du gerne vil gøre dit for at undgå rovdrift planetens ressourcer, så er det at købe en brugt telefon et rigtig godt sted at starte.

Vi håber, at din bekymringsrynke i panden nu er helt væk, og måske den endda er erstattet af to lidt forundrede og hævede øjenbryn. Der er mange fordele ved genbrug, både når det kommer til planeten og i prisen. Med vores etårige garanti og refurbishement gør vi vores, for at give de grønne løsninger i elektronik samme kvalitet som de nye produkter - og så endda til færre penge.