Kan det betale sig at købe brugte computere?

Er dit skab proppet med genbrugstøj og dit hjem fyldt med vintage møbler, men du er endnu ikke på bølgen med at købe brugte computere? Er det fordi, at du hørt spøgelseshistorier om brugte computere, der døde efter par måneders brug?

Læs med her, og hør hvorfor der ikke er hold i de historier. Det kan nemlig rigtig godt betale sig at købe en brugt PC.

 

Hvorfor kan det helt kort betale sig at købe brugte computere?

  • Kvaliteten: Hvis du køber en istandsat computer, betyder det højst sandsynligt at computeren er i tiptop stand. Så de kan både leve længere tid og er i den bedst mulige kvalitet.
  • Klimaet: En enkelt computer kan kræve 22 kg olie og gas på fabrikken, når den skal produceres. Når du køber brugt, skærer du de udledninger væk og får en grønnere samvittighed.
  • Din konto: Din bankkonto får ikke ubehagelige, blødende og røde tal, når du vælger de brugte computere over de nye. Priserne kan være helt ned til halvdelen af prisen for en ny, og hvis du køber dem istandsat, kan de holde i rigtig mange år.

Brugt pc

Hvad de brugte computere kan, som de nye ikke kan

Synes du også, at bagsiden på bussen tit er en stor reklame for en spritny computer, der ligner din et år gamle computer på en prik? Men som alligevel formår at fortælle dig, at din et-årige computer er som fra stenalderen, nu hvor den er blevet lavet en ny model med en større skærm? 

Der er mange, som føler sig overmættede af al den nye elektronik, der hele tiden skydes ud på markedet. Forskellene på modellerne er dog sjældent lige så store, som de store mærker gerne vil have dig til at tro.

Hvis du bare skal bruge en computer til hverdagssting, såsom hjemmesider og Office-pakken, så vil du nok ikke kunne mærke forskel på, om din computer har det seneste nye skrig indenfor mikrochip eller ej.

Det betyder, at du tit kan komme lige så langt med en brugt PC som en ny, og så endda for færre penge.

 

Istandsatte computere holder længere

Hvis du har hørt, at kvaliteten på de brugte computere er helt til rotterne, og at de alle dør et par måneder efter, at du har købt dem, så læs med her.

Køb ikke bare brugt, men brugt OG istandsat, dette kalder man også refurbished.

Refurbished betyder, at når der lander en brugt PC på vores teknikeres bord, så kigger de alt igennem. Computeren får ny software, den får slettet al sin data fra sin tidligere ejer, og så får den lige en nænsom upgrade af sine funktioner. Det sørger for, at alle computere fra Macbook til HP lever op til kriterierne for god kvalitet og kan, hvad de skal kunne. Derfor dør de ikke indenfor et par måneder, men får tværtimod deres levetid forlænget.

Hvis ikke alt er, som det skal være, så sørg for at der er garanti på din nye brugte computer. På den måde kan du være helt sikker på kvaliteten, når du køber en brugt PC.

brugte computere

 

Klima - så meget CO2 sparer du en brugt PC

Alle ved, at vi laver for mange nye ting, som vi egentlig ikke har brug for. Du kan gøre din del for at hjælpe klimaet, hvis du køber din nye Lenovo brugt.

Cirka 75-80 % af din computeres Co2-udslip kommer fra produktionen af den. Det er b.la. fordi: 

  • Når man producerer nye computere, skal der mines sjældne metaller
  • Der skal transporteres små dele fra fabrikker fra hele verden.
  • Der produceres meget elektronik, så der skal fyres op for et stort antal skorstene

Samtidig fyldte elektronisk skrald i 2019 det samme som 350 krydstogsskibe. Det kan du skære helt fra, når du vælger at kaste dig ud i at købe brugte computere.

 

Pris på brugt HP eller Lenovo

En computer er lidt som en bil. Det sekund du kører eller går ud af butikken, falder prisen til det halve. Eller sådan cirka. Du kan i hvert fald spare rigtig meget på en brugt PC frem for en ny.

For eksempel:

  • En ny Lenovo ThinkPad T16 Gen 1 koster 10.769,00 kr.
  • En brugt Lenovo ThinkPad T14 G1i god stand koster 995,00 kr.

 

Det er lidt forskel på modellerne, men alt i alt er det en 50 % prisforskel.

Udover vores 1-års garanti på alle brugte computere fra Itoom, så har vi også en måneds returret i tilfælde af, at du fortryder dit køb. Så selvom du også kan købe en brugt HP gennem en bekendt, så er du sikker på, at du ikke bliver taget ved næsen hos os.